BETTERYOU Vitamin B12 25ml

SKU
SIT-BOOST

BetterYou BOOST B12 je ustno pršilo z najučinkovitejšo obliko vitamina B12 – metilkobalaminom. Dodan ima še krom in ekstrakt zelenega čaja. 

Izjemno močna koncentracija B12 – kar 1200 μg v dnevnem odmerku.

  15,95 € 14,57 €
Cena je za kos.

Prehransko dopolnilo s sladilom

BetterYou BOOST B12 – vitamin B12

Odličen naraven okus marelice.

Neto količina: 25 ml za 192 razprškov. Zadošča za 48 do 192 dni redne uporabe.

 
 
 

OPIS IZDELKA

BetterYou BOOST B12 je priročno ustno pršilo, ki ne vsebuje stimulansov, le najbolj biološko dostopno obliko B12 – metilkobalaminom, ki je naravno aktivna oblika in jo najdemo v človeškem metabolizmu.

Dodana sta še krom in ekstrakt zelenega čaja. Z odličnim okusom marelice.

1 razpršek BetterYou BOOST B12 vsebuje 300 μg  B12

 
 

Priporočeni dnevni odmerek (4 razprški) vsebuje:

Sestavina

Količina

PDV v %

Vitamin B12

1200 μg

48.000

Krom

40 μg

100

Izvleček zelenega čaja

0,5 mg

/

PDV = priporočen dnevni vnos

 

 

KAKO SE UPORABLJA?

Priporočen dnevni odmerek so štirje razprški oziroma po potrebi, neposredno pod jezik ali na notranjo stran ličnic. Mlajši od 12 let lahko dnevno zaužijejo največ 2 razprška prehranskega dopolnila BOOST B12. 

Evropska agencija za varnost hrane (EFSA) je sklenila, da sprejemljive zgornje količine dnevnega vnosa vitamina B12 ni treba določiti. Mnenje Evropske komisije, Generalni direktorat za zdravje in varstvo potrošnikov, Znanstveni odbora za prehrano o najvišjem dovoljenem vnosu vitamina B12 namreč je, da postavitev zgornje meje ni potrebna in da so zelo visoki dnevni vnosi popolnoma varni.

 
 

KORISTI UPORABE

Vitamin B12 prispeva k:

 •  
  sproščanju energije pri presnovi;
 •  
  delovanju živčnega sistema;
 •  
  presnovi homocisteina;
 •  
  normalnemu psihološkemu delovanju;
 •  
  zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.

 

Vitamin B12 ima vlogo pri:

 •  
  delitvi celic;
 •  
  delovanju imunskega sistema;
 •  
  nastajanju rdečih krvničk;

Krom ima vlogo pri presnovi makrohranil in prispeva k vzdrževanju normalne ravni glukoze v krvi.

BetterYou BOOST B12 je prehransko dopolnilo s sladilom. Priporočene dnevne količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano, ob kateri je pomemben tudi zdrav način življenja. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Prekomerno uživanje ima lahko odvajalni učinek.
Pred uporabo pretresite. Izdelek porabite v šestih mesecih po prvi uporabi. Hranite pri sobni temperaturi.

 

ZA KOGA JE IZDELEK PRIMEREN

BOOST B12 je primeren za vse, ki na podlagi laboratorijskih izvidov, kliničnega ali subkliničnega stanja ali po tipičnih simptomih posumijo na pomanjkanje vitamina B12: predvsem starejši, bolniki (npr. operacije želodca, pomanjkanje intrinzinčnega faktorja ipd.) in drugi z zmanjšano absorpcijo B12 v prebavnem traktu.

Ker se B12 v glavnem nahaja v živilih živalskega izvora, so dodatki B12 priporočljivi za vegetarijance, predvsem pa vegane.

Po pregledu dveh randomiziranih kontroliranih študij je ugledni Cochrane Collaboration sklenil: dokazi kažejo, da so lahko visoki peroralni odmerki vitamina B12 (1.000 in 2.000 μg) enako učinkoviti pri doseganju hematoloških in nevroloških odzivov kot v primeru intramuskularnega vnosa.  

Boost B12 deluje hitro in učinkovito, ob tem pa je tudi nadvse priročen in prijetnega okusa. Vitamin B12 je v vodi topen, kar pomeni, da se ne kopiči v telesu, zato ne obstaja nevarnost predoziranja. Najvišji dnevni odmerek ni določen.

BetterYou BOOST B12 je primeren:

 •  
  predvsem za starejše, bolnike in druge z zmanjšano absorbcijo B12;
 •  
  Veganski izdelek. Proizveden po GMP standardih.
Izdelek Sitis za nosečnice. Prehranska dopolnila BetterYou.Izdelek Sitis za malčke. Prehranska dopolnila BetterYou.Izdelek Sitis za vegane. Prehranska dopolnila BetterYou.Izdelek Sitis za vegetarijance. Prehranska dopolnila BetterYou.
 
 

INTRA-ORALNA TEHNOLOGIJA RAZPRŠILA

Vsako pršilo je oblikovano tako, da zagotavlja optimalno prehransko dovajanje in vsebuje aktivno sestavino v mikro kapljicah, ki prežemajo mehko tkivo notranjega lica in dovajajo bistvena hranila v bogat sistem žil pod njim. To omogoča, da formulacija hitro vstopi v krvni obtok za optimalno absorpcijo.

 
 

VSEBINA IZDELKA

Sestava: prečiščena voda, sladilo: ksilitol, naravna aroma marelice, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, metilkobalamin (vitamin B12), konzervans: kalijev sorbat, ekstrakt zelenega čaja, kromov klorid.

 

 

 
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:BETTERYOU Vitamin B12 25ml
Vaša ocena
 • Varnost podatkov

  Jamčimo za varnost vaših podatkov

 • Brezplačna dostava

  pri nakupu nad 150 €

 • Pomoč pri nakupu

  Pomagali vam bomo izbrati pravi izdelek